JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Økt pendlerfradrag

Pendlerne er blant vinnerne i statsbudsjettet som ble lagt fram i dag. Les alt om statsbudsjettet her.

olav.eilifsen@anb.no

Om lag 20.500 pendlere vil få skattelettelser på inntil 3.360 kroner fordi pendlerfradraget økes.

Regjeringens forslag innebærer en skattelette for mange med daglige arbeidsreiser over om lag 76 km hver vei.

Grensen økes

Det skjer gjennom at grensen for å kunne benytte høy sats (1,50 kr/km) i reisefradraget økes fra 35.000 km til 50.000 km.

For samlet reiseavstand utover dette, er satsen fortsatt 0,70 kr/km.

Fradraget beregnes sjablongmessig, som en sats multiplisert med reiseavstand fratrukket et bunnfradrag på 13.950 kroner, og er uavhengig av faktiske utgifter, framkomstmiddel og tidsbruk.

Reisefradraget kommer i tillegg til minstefradraget, som skal dekke normale kostnader til reiser mellom hjem og arbeid.

– Godt fornøyd

Senterpartiets parlamentariske leder Trygve Slagsvold Vedum er meget godt fornøyd med at pendlerfradraget økes.

– I et ellers moderat budsjett er jeg godt fornøyd med at vi har fått på plass mer i skattefradrag for reiser mellom hjem og arbeid for dem som reiser langt, sier han.

– Pendling gir folk mulighet til å jobbe og bo der de vil, pendling avlaster boligmarkedet og trykket på kommunale tjenester i storbyregionene og sikrer bosetting også utenfor de største kommunene. I tillegg er dette en god sak både for distriktene som får bedre kår for sine pendlere og for norske byer som sikres fortsatt stort tilfang av arbeidskraft som ikke bor i eller rundt byen, sier Slagsvold Vedum. (ANB)

Annonse
Annonse