JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha mer penger til SV-politikk

SVs to nestledere varsler at de vil være mer kravstore enn nåværende leder Kristin Halvorsen når det gjelder statsbudsjettene framover.

Selv om både Heikki Holmås og Audun Lysbakken er enige i at statsbudsjettet for 2012 måtte bli stramt, ønsker de mer penger til SV-politikk i årene som kommer, skriver Klassekampen.

– I budsjettene som kommer må vi prioritere klimakutt, skole og utjevning i større grad enn vi gjør i dette budsjettet, sier Heikki Holmås.

Partiets to lederkandidater gir klar beskjed om at de ikke vil finne seg i at privat forbruk fortsetter å øke på bekostning av offentlig og vil ha friske penger til velferd og miljø framover.

– I årene som kommer må vi skaffe oss et helt annet handlingsrom enn i dag, og da er vi enten nødt til å øke skattenivået eller bremse veksten i oljenæringen, sier Audun Lysbakken.

Holmås og Lysbakken mener det er begrenset hvor lenge SV kan leve med at milliardene til skole, forskning og velferd uteblir, og Lysbakken tar nå til orde for omkamp om det omstridte skatteløftet som de rødgrønne inngikk før valget i 2005.

– Det blir tøffere prioriteringer i tida som kommer. Vi skal gjennomføre viktige reformer både innenfor eldreomsorg og skole, og da må vi reise diskusjonen om ikke skattenivået bør økes etter 2013, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse