JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frykter 130 skattekontorer ryker

NTL Skatt tror skattedirektøren velger å legge ned så godt som alle skattekontorer med mindre enn fem ansatte. De spår store konsekvenser.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Da 2011-budsjettet ble lagt fram i fjor høst, fikk samtidig skattedirektøren fullmakt til å legge ned skattekontorer med mindre enn fem ansatte.

NTL Skatt har kjempet innbitt mot nedleggelsene, men nå tror landsforeningen at skattedirektøren har bestemt seg for å utnytte fullmakten tilnærmet fullt ut.

Skjer det, vil opptil 130 skattekontor ute i distriktene bli lagt ned.

48 skattekontorer som ikke hadde faste ansatte ble lagt ned før sommeren.

Leder Stein Thorvaldsen i NTL Skatt mener konsekvensene av en slik massiv nedlegging vil bli store.

– NTL Skatt stiller seg tvilende til at Stortinget, ved fullmakten som er gitt, ønsker et land med store svarte hull i forhold til service overfor skatte- og avgiftspliktige borgere. Det vil bli vanskeligere å gjøre opp for seg og være en lovlydig borger, sier han i en pressemelding, og legger til at det allerede unndras store beløp som skulle vært beskattet.

NTL Skatt er ikke i tvil om at nedleggelsene vil føre til økt sentralisering, noe de minner om at regjeringen har uttalt at den ikke ønsker. Det verste er likevel at borgerne får dårligere service, slik NTL Skatt ser det. Bruken av de elektroniske tjenestene til etaten øker, men likevel møter svært mange opp på skattekontorene for å få hjelp. Utenlandske arbeidstakere må møte opp på skattekontorene for å få skattekort.

– Med manglende tilstedeværelse i svært mange kommuner vil dette medføre betydelige reiseavstander. Dette er etter vår mening det motsatte av god service. Skatteetaten blir med disse tiltakene fysisk utilgjengelig over store deler av landet og for en stor del av befolkningen, sier Thorvaldsen.

NTL Skatt avviser at den kommunale skatteoppkreveren skal ta over servicen til skattebetalerne, og minner om at kommuner med svak økonomi verken ønsker eller er i stand til å ta over oppgavene Skatteetaten skal utføre.

Annonse

Flere saker

Annonse