JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vrakes som statsråd?

Frp-Sandberg kan bli værende i Stortinget som parlamentarisk leder.

Behovet for en erfaren parlamentarisk leder i Frp som kan få regjeringens politikk gjennom i Stortinget, kan føre til at Per Sandberg ikke blir statsråd, skriver VG.

– Les også: Bruker mindre oljepenger

Sandberg har lenge vært ansett som aktuell for en av Frps statsrådsposter, men nå sier to uavhengige Frp-kilder til VG at nestlederen kan bli værende i Stortinget som parlamentarisk leder.

Årsaken skal være at Siv Jensen trenger Sandberg til å lede forhandlingene med Venstre og KrF i Stortinget. Per Sandberg deltok både i sonderingene med Venstre og KrF, og har vært en viktig støttespiller for Siv Jensen i regjeringsforhandlingene med Høyre.

At Sandberg kjenner de andre partienes posisjoner godt gjennom sonderingsrunden i Nydalen trekkes fram som et argument for at han bør få oppgaven med å lose regjeringens politikk gjennom i Stortinget.

– Les også: Krever mer veibygging

Et argument for at Sandberg likevel følger med partileder Jensen til regjering er at han i forhandlingene har vært en viktigere sparringpartner for henne enn nestleder Ketil Solvik-Olsen, ifølge en kilde som har sittet ved forhandlingsbordet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse