JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Ikke svikt oss!

VTA-medlemmer betaler 1,5 prosent av lønna i kontingent. Det er ikke nok, mener noen av forbundets avdelinger.

has@lomedia.no

- Ikke svikt oss på VTA. Vis oss solidaritet - og at vi er like mye verdt, sa Hanne-Birgitte Haugstad fra Industri Lamberseter. Salen svarte med trampeklapp!

30 prosent i kontingent

De fleste medlemmene som jobber på varig tilrettelagt arbeid (VTA) tjener 20-30 kroner i timen, i tillegg til trygd. I 2007 ble vedtektene forandret, slik at de gikk fra å betale minstekontingent pluss 1,5 prosent av bonuslønna, til bare å betale prosenttrekket. Ordningen før 2007 førte til at noen medlemmer betalte så mye som 30 prosent av inntekten i fagforeningskontingent.

- Det er et viktig prinsipp at disse medlemmene betaler en fast prosent av lønna som alle oss andre. Minstekontingent er for dem som ikke er i arbeid, sier Vegard Gebuhr, som var førstemann opp på talerstolen for å støtte VTA-medlemmenes sak.

- De jobber og bidrar på samme måte som andre, selv om lønna er lav, sier Gebuhr.

10-kroners kontingent

Tre avdelinger har foreslått å øke kontingenten til dem som går på VTA-overenskomsten. Fastbeløp eller minstekontingent pluss 1,5 prosent av bonuslønna. Avdeling 567 skriver at det i dag er flere eksempler på at VTA-medlemmer har fagforeningstrekk på under 10 kroner i måneden. Det dekker ikke utgiftene. I 2009 betalte de 759 medlemmene i snitt 613 kroner i kontingent.

Annonse
Annonse