JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser innstramning

Forbundet vil spare penger ved å stramme inn på vilkårene for å få frimedlemskap. Men det ser ut til å falle i dårlig jord hos landsmøtet.

randi@lomedia.no

Under vedtektsdebatten var den ene etter den andre av landsmøtedelegatene på talerstolen for å avvise representantskapets innstilling om strengere krav til frimedlemskapet. Torleiv Nordbø fra forbundsstyret mente at det nok kunne være så som så med rutinene i de gamle forbundene som i dag er del av Fellesforbundet.

Svake rutiner

Han hadde oppdaget at hans egen medlemsbok fra da han meldte seg inn i byggforeninga i sin tid, inneholdt feil som gjorde at han tapte fire år i ansiennitet i forbundet. Og det var selvsagt umulig å gjøre noe med i dag.

–Mange medlemmer tror at foreningen følger med når de skifter jobb. Mange vært fram og tilbake mellom ulike byggefirma med og uten avtale. Og det blir ikke oppdaget at de har hull i medlemskapet før regning skal gjøres opp tilslutt. Selv om de altså har betalt kontingent nesten hele livet, sa Nordbø.

44 år holdt ikke

Jon Svalbjørg fra Telemark fortalte at han nylig hadde hatt besøk av et medlem på kontoret, og han hadde 44 års medlemskap. Men ut fra forslaget til nye regler ville han ikke ha mulighet til å bli frimedlem.

Derfor støttet Svalbjørg også enten 25 års sammenhengende medlemskap, eller eventuelt 40 år i forbund under LO. Det kan være ulik praksis i de ulike forbund, om de strykes eller får betale minstekontingent, mente han.

Annonse
Annonse