JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Advarer mot lederlønnsfest

Lederen i LO Stat krever at regjeringen holder igjen på statlige lederlønninger.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Hvis ikke lederne holder igjen, blir det vanskelig for meg å be mine medlemmer om å være moderate til vårens hovedoppgjør, sier LO Stat-leder Tone Rønoldtangen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Les også: De avgjør LOs framtid

I forbindelse med framleggelsen av statsbudsjettet før helgen kom det ifølge LO Stat-lederen fram at de statlige lederne hadde en svært så god blanding av høye lønninger, gode pensjonsordninger, etterlønn og andre ordninger i 2010. Det er slett ikke uvanlig med lønn i 2-3 millionersklassen, og øvrige lukrative tilleggsordninger. Hun reagerer spesielt på det høye lønnsnivået blant ledere i helseforetakene.

– Beklagelig

– Det ligger gjerne over to millioner i årslønn, noe som er beklagelig med tanke på den dårlige økonomien mange jo har, sier Rønoldtangen, som registrerer at lønnsveksten for lederne gjerne skyter fart når virksomheter splittes opp og skilles ut.

– Mange ledere lever svært godt. Utviklingen har både vi og Riksrevisjonen kritisert tidligere. Nå har vi ikke tallene for 2011 ennå, men jeg forventer at regjeringen følger opp med moderasjon og ansvarlighet blant lederne, sier Rønoldtangen.

Lojale

– Vi har lojalt fulgt frontfaget og tatt hensyn til den konkurranseutsatte industrien de senere år. Det samme må gjelde andre, krever hun.

Hun slår fast at med den usikre økonomiske situasjonen i verden, er det absolutt en mulighet for at lønnsoppgjøret til våren må bli stramt.

– Da kan ikke lederne gjøre det vanskeligere for oss å kommunisere dette til våre medlemmer, sier Rønoldtangen til ANB.

Annonse
Annonse