JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Uaktuelt å fjerne bankplikten

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa avviser at regjeringen kommer til å fjerne Postens plikt til å yte banktjenester.

may.berg@lomedia.no

– Det kommer endringer, men det er uaktuelt å fjerne bankplikten, sier samferdselsministeren.

– Verken i statsbudsjettet eller i utkastet til ny konsesjon for Posten Norge er det sagt at staten tar sikte på å fjerne bankplikten. Det er derimot snakk om endringer. Derfor kommer det en betydelig reduksjon i behovet for statlig kjøp av banktjenester i forslaget til statsbudsjett for neste år, sier Meltveit Kleppa, som ikke vil gå nærmere inn på hvilke endringer det er snakk om.

– Det kommer vi tilbake til i begynnelsen av 2012, sier Meltveit Kleppa.

Meltveit Kleppa påpeker at eiermeldinga for Posten også er på trappene, og at den videre utviklingen av postkontornettet er en av sakene det vil bli gjort rede for her. Ifølge statsråden vil eiermeldinga være klar i begynnelsen av 2012.

– Jeg skal følge nøye med

Meltveit Kleppa er tydelig på at de ansatte skal få en skikkelig behandling ved eventuelle nye omstillinger i postkontornettet.

– Posten har tidligere vist god evne til å samarbeide med de ansatte om endringer i virksomheten. Jeg forutsetter at det kommer til å være tilfelle også denne gangen, om det blir nye endringer. Det kommer jeg personlig til å følge nøye med på. De ansatte har blitt skikkelig behandlet til nå. Det skal de bli også i fortsettelsen, sier Meltveit Kleppa.

– Har tatt signalene

Kommunikasjonsdirektør i Posten, Elisabeth Gjølme, påpeker at det ikke foreligger konkrete planer om nye omstillinger i postkontornettet, men at Posten har tatt signalene i statsbudsjettet og i utkastet til ny konsesjon om at det kommer endringer i bankavtalen.

– Det må vi ta hensyn til og forberede oss på, sier Gjølme.

Gjølme viser til at Posten har en omstillingsavtale og en virkemiddelpakke som vil ligge til grunn for omstillinger også i framtida.

– Vi har gode erfaringer med å gjennomføre omstillinger i samarbeid med fagforeningene, sier Gjølme.

Annonse
Annonse