JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stjal blomstene til Jens

Landsmøtedelegasjonen stjal med seg blomstene til Jens Stoltenberg og overrakte dem til Monica Okpe under hennes støttedemonstrasjon.

vegard.holm@lomedia.no

Støttemarkeringen ble avholdt utenfor DHL Supply Chain på Ulven i Oslo med appeller og slagord. Det er her Monica Okpe er klubbleder. Okpe fikk tidligere i år sparken på dagen for urettmessig fravær. Okpe markerte seg sterkt under transportstreiken i fjor vår, og mener selv, med fagbevegelsen på laget, at hun er urettmessig avskjediget.

Blomstene til Stoltenberg?

Hovedkasserer Steinar Karlsen ledet en delegasjon fra Fellesforbundets landsmøte. Han sa i sin appell at Fellesforbundets medlemmer er på Monica Okpes side i hennes kamp mot trakassering.

– Å være tillitsvalgt er en særdeles viktig oppgave, men det er arbeidsgivere som ikke aksepterer faglige rettigheter. Det er arbeidsgivere som ønsker å gjøre livet så vanskelig som mulig for de tillitsvalgte. Det er arbeidsgivere som er likegyldig med sine ansatte. DHL er en slik arbeidsgiver, sa Steinar Karlsen.

Han fortsatte:

– Måten DHL har angrepet Monica på er trakassering. Det er uanstendig og en totalt uakseptabel behandling av en tillitsvalgt. De tillitsvalgte skal ikke angripes og trakasseres i den jobben de gjør. Vi skal aldri la oss knekke av fagforeningsfiendtlige arbeidsgivere og deres støttespillere. Vi slår ring om våre tillitsvalgte. Fellesforbundet medlemmer støtter deg Monica.

– Jeg synes du fortjener blomster for den innsatsen du legger ned, så jeg stjal noen fra bakrommet på landsmøtet. Det er mulig det er blomstene som Jens Stoltenberg skal få i morgen, men du fortjener dem! avsluttet Karlsen.

Fagforeningsknusing

Per Ivar Nilsen informerte om demonstrasjonen senere på dagen fra talerstolen på landsmøtet.

– Dette er fagforeningsknusing på det verste. Dette er internasjonal markeringsdag for Monica, sa Nilsen.

LO har løftet saken inn for både Arbeidsretten og tingretten.

– Støtt innsamlingen til Monica, så hun har noe penger å leve for. Vært fantastisk om vi i Fellesforbundet kunne vist den styrken og troverdigheten, så gi en liten slant og støtt henne, oppfordret Nilsen.

LES MER om Okpe-saken her.

Annonse
Annonse