JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ultimatum til Flåthen

Delegatene fra Telemark sørget for høy temperatur i landsmøtet da de brakte BIS på banen. Fellesforbundet i Grenland har strevd med den betente organisasjonssaken siden 2006.

randi@lomedia.no

– Dette finner jeg meg ikke i lenger, sa Roger Berg-Hansen, klubbleder i BIS Industrier, og dro til med nok kraftsalver til å kunne kalles landsmøtets sinteste så langt.

Berg-Hansen sa han hadde forsøkt å være en brobygger mellom Fellesforbundet og folka i BIS Production Partner, som fortsatt opptrer som et arbeiderkollektiv fra Herøya Arbeiderforening, og nekter å bytte til Fellesforbundet, enda de gjør «fellesforbundsarbeid».

Kan ikke forklares

– Nå er det stopp. Jeg reiser ikke hjem til Telemark før dette er ordnet. Jeg skal ha en avklaring her, sa Berg Hansen henvendt til LO-lederen. Og til trampeklapp fra salen.

Arne Hagen fra forbundsstyret, og leder i Fellesforbundet Telemark, holdt opp et avisbilde som viste en faglært maler i full sving på et bygg, selv om det var byggestreik. Dette var mulig fordi maleren var medlem i IE.

– Det er rett og slett ikke mulig å forklare gutta mine på byggeplassen dette. Saken ble sendt til LO i 2006. Nå må LO-leder Roar Flåthen få finger’n ut fra et visst sted, sa Jan Petter Gurholt.

Ønsker å finne løsning

– Det er ingenting vi i LOs administrasjon ønsker mer enn å få BIS-saken i orden, sa Flåthen i sin oppsummering av debatten. Han sa han knapt kunne røre seg i Grenland uten å bli beskyldt for å ta parti med en av partene.

Men han kunne ikke love Berg-Hansen å få saken løst til onsdag når landsmøtet er slutt. Saken er behandlet i LOs organisasjonskomité. Der var det forståelse for Fellesforbundets argumenter, men IE hadde bedt om en juridisk vurdering. Dermed blir det en ny runde i organisasjonskomiteen.

DETTE SKREV vi i Magasinet i januar-utgaven i år.

Annonse
Annonse