JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– LO ut av A-pressen!

– Fellesforbundet skal jobbe for at LO selger seg ut av A-pressen i løpet av landsmøteperioden. Det håper jeg landsmøtet vil kreve, sa Erling Weydahl fra Midt-Norge Grafiske.

randi@lomedia.no

Han tok ordet i debatten og siterte fra et brev en tillitsvalgt i A-pressen hadde sendt ham. Der heter det blant annet:

– Det er en ulykke for vår bedrift at A-pressen bare skal konsentrere seg om såkalt kjernevirksomhet. I stedet for å å være en selvstendig bedrift, er vi blitt kunder hos andre som skal tjene penger på tjenester vi etterspør.

Kanskje er dette lønnsomt for konsernet. Men det må bety at vår bedrift ikke har noen egen verdi, men kun er et middel for profitt. Det er en skremmende holdning i et selskap som mener å være en seriøs medieeier.

Utrygge arbeidsplasser

Vi opplever nå utrygge arbeidsplasser. I løpet av tre år er det meste av verdiene solgt ut, arbeidsplasser er gått tapt, og livsverket til mange ansatte rives ned. Det hadde vært bedre om vi hadde fått beholde muligheten til å utvikle oss lokalt, istedenfor å bli uniformert, siterte Weydahl.

– Uaktuelt

– Vi går ikke med på det. Grafisk har alltid vært imot at LO skulle være medeier i A-pressen, sa LO-lederen under oppsummering av debatten. Han sa at konserntillitsvalgte tryglet om at LO ikke skulle gå ut som eiere.

–Jeg er stolt av at vi er det eneste LO i Norden, og kanskje i Europa, som er eier av aviser på vår side i politikken, svarte Flåthen på kritikken.

A-pressen eier 45 aviser.

Annonse
Annonse