JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Dette er hånlig!

De yngste landsmøtedelegatene raser etter at Fellesforbundet valgte en ledelse uten kvinner.

erlend.angelo@lomedia.no

– Dette er en stor skuffelse. Forbundet og delegatene går mot sine egne ord, når de ikke tar hensyn til kjønn i ledelsen. Jeg rister nesten av sinne, sier Karina Lundmann Mortensen når hun snakker med Magasinet like etter at valgdelen av landsmøtet er gjort unna.

Det endte som kjent med null kvinner i ledelsen, etter at Clas Delp ble valgt inn istedenfor Birgit Tandberg.

Kjempeflink

De to jentene kjenner Tandberg godt som deres egen avdelingsleder. Men det er ikke på det grunnlaget de snakker hennes sak.

– Her har vi en kvinne som er villig til å ta vervet, også velger landsmøtet en annen. Dette er hyklersk, rett og slett, raser Lundmann Mortensen.

Hun (21) og Angela Ingalls (22) utgjør de yngste av landsmøtedelegatene. Tirsdagens valg gjør lite med motivasjonen til ungdommen.

– Med et så mannsdominert forbund ser det ut til å være dårlige framtidsutsikter. Det er nesten så en får lyst til å melde seg ut av forbundet. Hvor blir det av fellesskapet, spør duoen.

Spill for galleriet

Det var mange kvinner som talte for at Birgit Tandberg skulle byttes ut med Clas Delp. Det får ikke de to jentene til bli mindre sinte.

– Det virket som det var mange damer her som vil være en av gutta. Det blir for dumt, sier Ingalls.

De fleste som snakket Tandbergs sak fra talerstolen, var menn.

– Det var nok mest spill for galleriet, mener jenteduoen.

Tandberg tapte voteringen med én stemme. Fire stemte blankt.

– Hånlig, kommenterer de to.

– Hvorfor tok dere ikke ordet selv?

– Vi hadde lappene klare, men vi er førstegangsreisende, og det gikk jo så fort...

Skuffet ungdomsleder

Også Bjørn Sigurd Svingen, nyvalgt forbundsstyrerepresentant og leder for det sentrale ungdomsutvalget i Fellesforbundet, var skuffet etter at det ble klart at kvinnene ikke blir representert i forbundsledelsen.

– Det tar bort litt av gleden av ungdomsløftet vi fikk til her, kommenterer Svingen.

– To skritt frem, ett tilbake?

– Mer to frem og ti tilbake, svarer de to jentene kjapt.

– Galskap, legger de til, og rister skuffet på hodet.

Annonse

Flere saker

Annonse