JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oljealderen langt fra over

Oljedirektoratet tror på betydelige oljeinntekter i flere tiår framover – selv før de siste store funnene på Avaldsnes/Aldous-feltene er innarbeidet i prognosene.

Det framgår at ressursrapporten direktoratet presenterte i Stavanger i formiddag. Rapporten er en oversikt over petroleumsressursene på den norske kontinentalsokkelen som oppdateres annethvert år.

LAST NED: Ressursrapporten i sin helhet (pdf)

Litt spøkefullt kalte oljedirektøren 2011 det siste året for et «Annus Hurrabilis,» hvor funn som Skrugard, Norvarg og Skalle i Barentshavet, og giganten Avaldsnes/Aldous Major South i Nordsjøen, kan føre til at 2011 blir det første året siden 1997 der ressursene i nye funn er større enn produksjonen, skriver petro.no.

De siste, store oljefunnene på feltene Avaldsnes og Aldous Major South er riktignok ikke innarbeidet i rapporten som ble lagt fram i dag. Likevel mener Oljedirektoratet det er grunn til å se lyst på framtida, melder NTB.Til tross for gradvis fall i produksjonen fra de store feltene, venter direktoratet at den framtidige olje- og gassproduksjonen på norsk sokkel vil holde seg på samme nivå som i dag i ti år framover. Etter 2020 kommer produksjon fra uoppdagede ressurser til å utgjøre en økende del av den forventede produksjonen.

Direktoratet slutter seg til Oljedepartementets ønske om satsing på følgende fire områder: økning i oljeutvinning, utbygging av drivverdige funn, selskaper må lete i områder som er åpne for petroleumsvirksomhet og myndighetene må åpne nye områder for petroleumsvirksomhet.

Annonse
Annonse