JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hilser ungdommen velkommen

Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap) inviterer ungdom fra alle fylker til en konferanse om hvordan Norge skal være i framtida.

– Vi er veldig opptatt av å få unge mennesker i tale om forhold som er viktige for Norge framover og de utfordringer vi står framfor, sier finansministeren.

– Vi har vært ute på skoler og snakket med ungdom, og vi har arrangert bloggkonkurranse knyttet opp mot det vi kaller generasjonskontrakten. Jeg har stor glede av å snakke med ungdom om disse spørsmålene. Ungdom er generelt veldig opptatt av framtida, sier Johnsen til NTB.

Generasjonskontrakt

Det som finansministeren kaller generasjonskontrakten handler om at generasjonene stiller opp for hverandre, at de som lever nå ikke ødelegger for kommende generasjoner. En del av denne kontrakten er å sikre økonomisk bærekraft, blant annet gjennom sparing i Statens pensjonsfond. En annen del går på miljø og klima, at det skapes en bærekraftig utvikling.

– Vi vil diskutere dette med ungdom og høre hvordan de mener Norge bør være i framtida, sier Johnsen.

Departementet har sendt brev til landets fylkesordførere for å få hjelp til å plukke ut tre ungdommer fra hvert fylke som kan delta på ungdomskonferansen. Den skal holdes 23. januar.

For skolene

Blant temaene som skal tas opp på ungdomskonferansen, er finansiering av velferdsstaten på bakgrunn av en aldrende befolkning og hvordan de som lever i dag kan dekke sine behov uten å ødelegge for kommende generasjoner.

Finansdepartementet vil også lage et undervisningsopplegg om disse temaene som vil bli stilt til disposisjon for skolene.

– Det er helt frivillig om skolene vil bruke det, men vi håper dette tas opp, ikke minst på de skolene der ungdommen som skal delta på konferansen går, sier Johnsen.

– Opptatt av framtida

Finansministeren forteller at han får mye ut av besøk på skoler og andre steder der han treffer ungdom.

– De stiller mange og vanskelige spørsmål som viser at de er opptatt av det samfunnet der de skal leve i mange år framover. Om halvannet år skal vi legge fram en ny perspektivmelding om hvordan Norge skal utvikle seg framover. Da er det viktig at vi inviterer dem som skal leve i den framtida vi planlegger til å komme fram med sine meninger, sier finansministeren. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse