JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Satser på ungdommen

NTL Skatts ungdomskonferanse i Dublin samlet hele 45 deltakere. Nå håper foreningen det gir utslag i form av flere unge medlemmer og tillitsvalgte.

– NTL Skatt er best i klassen på ungdomsarbeid, fastslo Norsk Tjenestemannslags forbundssekretær Leif Helland på ungdomskonferansen.

Flere medlemmer

For NTL Skatt satser friskt for å nå ut til yngre krefter i Skatteetaten. I fjor ble det opprettet ungdomskontakter i hver av de sju avdelingene i etaten, som utgjør NTL Skatts ungdomsutvalg. Studieleder Rune Pedersen i NTL Skatt er klar på at ungdommene skal ha en reell rolle i foreningen. Nå har ungdomsutvalget arrangert sin første konferanse. Tre dager i Dublin ble fylt med faglig, sosialt og kulturelt innhold for medlemmer under 35 år.

– Vi ønsker å skape engasjement blant de unge i etaten. På en tur som dette blir de kjent med fagforeningen sin, og forhåpentligvis skryter de av turen til kollegaene sine, slik at vi får flere medlemmer, sier Siri Slinning, ungdomsutvalgets konstituerte leder.

Variert program

Kursdeltakerne fikk innblikk i temaer som pensjon, ungdomsarbeidsledighet og NTL Skatts historie. Et besøk på det berømte Guinness-bryggeriet var det kulturelle alibiet på programmet.

– Da vi planla turen la vi opp til at det skulle være faglig, sosialt og kulturelt innhold i programmet. Det synes jeg vi har fått til, sier Slinning.

Hun håper også at ungdomsmedlemmene har blitt bedre kjent med ungdomsutvalget, slik at terskelen for å ta opp saker blir lavere framover.

– Vi vet at mange unge medlemmer har ting de lurer på. Det kan for eksempel være spørsmål om arbeidskontrakt og lønn. Vi håper de kommer til oss med disse spørsmålene, sier Slinning.

– Dublin fristet

Også i fjor ble det arrangert en ungdomskonferanse i NTL Skatt. Da var det imidlertid ikke ungdomsutvalget som sto for planleggingen. I år ble det bestemt å reise til en europeisk storby, og det har tydeligvis vært med på å få opp interessen blant de unge medlemmene. Dublin-konferansen samlet nemlig tre ganger så mangedeltakere som fjorårets konferanse.

– Det er mye mer fristende å bli med til Dublin enn å sitte på et hotell i Oslo, mener Vebjørn Husby (35), som til daglig jobber som konsulent ved SSØ i Trondheim.

Han føler han fikk mye ut av de tre dagene i Irland.

– Temaene har vært spennende. Pensjon er ikke noe man går og tenker på når man er ung, men det burde man egentlig gjøre. Derfor var det fint at vi fikk høre litt om det her, mener Husby.

Vil bli tillitsvalgt

Flere av medlemmene som var med til Dublin lot seg inspirere av konferansen. Petter Nyheim, som jobber ved Skatteopplysningen i Trondheim, føler det er viktig å sette seg inn i hva NTL driver med.

– Jeg har planer om å være medlem i lang tid framover. Hvis jeg kan bidra med noe, kan jeg godt tenke meg å bli tillitsvalgt, sier Nyheim, som skryter av ungdomskonferansen.

– På dager med lang reise og et tett program pleier jeg å bli trøtt, men her var det ikke en gang et gjesp. Jeg jobber selv med pensjon, og synes det er veldig greit å høre hva andre tenker om temaet.

Årlig ungdomskonferanse

Anne Sabina Ahmic (30) meldte seg inn i NTL i våres. Hun ble fristet av Dublin-tur og muligheten til å knytte kontakter i NTL Skatt.

– Det er et tett program, men jeg er veldig fornøyd. Det er kjekt å få vite litt om NTL og treffe andre medlemmer. Jeg syns det har vært en fin blanding av faglig og kulturelt innhold på programmet, sier hun.

– Jeg kommer til å delta neste år hvis det blir en ny konferanse, forsikrer hun.

Og det blir det. NTL Skatts ungdomsutvalg satser på at det blir en årlig begivenhet.

– Det er planen. I tillegg ønsker vi etter hvert å arrangere dagskonferanser. Målet er at ungdomsutvalget skal spille en viktig rolle i NTL Skatt, fastslår Siri Slinning.

Annonse
Annonse