JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Undertegnet fiskeriprotokoll

Fiskerisamarbeidet mellom Norge og Russland fortsetter.

Den norsk-russiske fiskerikommisjonen undertegnet fredag protokollen for fiskerisamarbeid for neste år ved avslutningen av sin 40. sesjon i Kaliningrad i Russland.

– Fiskerisamarbeidet mellom Norge og Russland bygger på gjensidig tillit og vilje til å finne løsninger. Samarbeidet har lange tradisjoner, og gjennom ansvarlig, langsiktig og bærekraftig forvaltning har partene i fellesskap lagt grunnlaget for en sterk bestandssituasjon og vekst i de fleste kvotene for 2012, sier fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap).

Protokollen ble undertegnet av departementsråd Jørn Krog og nestlederen for det føderale fiskeribyrået, Vasilij Sokolov.

Torsk og lodde

Kvoten for nordøstarktisk torsk settes til 751.000 tonn, en økning på 48.000 tonn. Norges kvote for neste år vil være 339.857 tonn, en økning på cirka 20.000 tonn.

Kvoten for hyse er på 318.000 tonn, en økning på 15.000 tonn. Den norske kvoten vil være på 153.253 tonn, en økning på 4.503 tonn.

Loddekvoten er satt til 320.000 tonn, en reduksjon på 16 prosent fra 2012. I tillegg til den norske kvoten på 191.000 tonn, var partene enige om et kvotebytte som innebærer at Norge får ytterligere 30.000 tonn lodde, mens Russland får 10.000 tonn sild.

Kvoten for blåkveite økes med 3.000 tonn til 18.000 tonn.

Eget nettsted

Partene er enige om å etablere en arbeidsgruppe som skal utarbeide retningslinjer for fiskerikontroll i Barentshavet og Norskehavet.

På årets møte ble det felles nettstedet www.jointfish.com åpnet. Nettstedet skal formidle kunnskap om fiskerisamarbeidet mellom Norge og Russland gjennom fakta om kommisjonens historie, funksjon, virkeområde og om forskningen som ligger til grunn for den felles fiskeriforvaltningen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse