JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sosialdemokratene stuper

Uroen rundt Socialdemokraternas leder Håkan Juholt rammer partiet hardt.

En ny meningsmåling viser at bare hver fjerde svenske velger slutter opp om partiet.

Den siste uka har partiet opplevd det raskeste og største raset som noensinne er målt for et parti, viser en meningsmåling som er gjort av Sifo for Svenska Dagbladet.

Partiet hadde den 6. oktober en oppslutning på 35 prosent. Det var dagen før det ble avslørt at Juholt hadde mottatt for mye bostøtte.

Ei uke senere lå oppslutningen på 26,9 prosent, over åtte prosentpoeng mindre, skriver Svenska Dagbladet søndag.

Målingen er imidlertid gjort før det ble klart at politiet ikke vil gå videre med saken mot Juholt, ettersom reglene for bostøtte har vært uklare.

Den siste målingen viser også framgang for det borgerlige regjeringspartiet Moderaterna og det innvandringskritiske partiet Sverigedemokraterna.

Moderaterna har på ei uke økt sin oppslutning med fire prosentpoeng, og har nå en oppslutning på 32,8 prosent, noe som gjør partiet til det klart største i Riksdagen.

For få dager siden var flere svenske kommentatorer overbevist om at Juholt måtte gå av som partileder på grunn av bedragerimistankene.

På et møte i partiets sentralstyre fredag fikk imidlertid Juholt støtte til å fortsette. Han har nå varslet at han vil reise land og strand rundt for å gjenoppbygge tilliten til seg selv og partiet blant velgerne. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse