JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

SV uenig i Aps røykeforslag

SVs helsepolitiske talsmann vil verken forby eldre å røyke på sykehjem eller ha forbud mot røyking på uteserveringer.

En rekke forslag til innstramming i røykeloven skal sendes ut på høring.

– Vi er enig i å sende disse forslagene på høring, men vi har presisert overfor helseministeren at det er noen punkter vi ikke kan gå god for. Blant dem et forbud mot røyking på sykehjem, sier Geir-Ketil Hansen til Dagsavisen.

Hansen sier det ikke er meningen å forby røyking for eldre personer. Han vil også at røyking på uteserveringer får fortsette, men at man må sette ned foten for at uteserveringer blir bygget inn.

Forslagene om å forby røyking på uteserveringer og på beboerrom på sykehjem og andre institusjoner har vakt sterke reaksjoner blant annet fra Høyre. «Røykelovens far», tidligere KrF-leder Dagfinn Høybråten, kritiserte i forrige uke forslaget om å forby røyking på uteserveringer.

– Røykeloven gjelder inne, den gjelder ikke ute. Jeg stiller meg skeptisk til å forby røyking ved utendørs servering. Der har man tross alt et valg. Det er røykfrie lokaler inne, sa Høybråten.

Hansen understreker at det er all grunn til å ha en offensiv røykepolitikk for å få ned røykerandelen i befolkningen. SV mener blant annet at det bør innføres et forbud mot å utsette barn for passiv røyking. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse