JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Milliardhandel i servicebransjen

Det dansk-britiske sikkerhetsselskapet G4S har kjøpt serviceselskapet ISS for 37,5 milliarder kroner. Konserntillitsvalgt i ISS Norge frykter ikke tap av arbeidsplasser.

einar.fjellvik@lomedia.no

Etter oppkjøpet vil G4S være verdens desidert største innen sikkerhet og service. Selskapet vil ha over en million ansatte i mer enn 130 land. Omsetningen vil være på omkring 140 milliarder kroner i året.

16 500 ansatte i Norge

I Norge er det ISS som har vært størst, med 14 000 ansatte innen renhold, sikkerhetstjenester, catering, vikartjenester m.m.

G4S hadde før oppkjøpet 2 500 ansatte i Norge, hovedsakelig innen vekter- og sikkerhetstjenester.

Som lyn fra klar himmel

Konserntillitsvalgt for renholderne i ISS Norge, Eva Jensen, sier de ansatte ble nokså sjokker og overrasket da nyheten ble sluppet i dag morges.

– Riktig nok har vi ligget ute for salg en god stund, men vi visste ingenting om at det skulle skje noe nå, sier hun til FriFagbevegelse.no.

– Og du vet; det er litt uvant for oss å bli kjøpt opp. Vanligvis har det vært vi som har kjøpt opp andre, legger hun til.

Passer godt sammen

Når ISS først skulle selges er likevel Eva Jensen tilfreds med at kjøperen er et annet serviceselskap.

– De to selskapene passer godt sammen. På de feltene G4S er store er vi små, så jeg frykter ikke tap av arbeidsplasser som følge av oppkjøpet.

Eva Jensen legger også vekt på at begge selskapene har ordnete arbeidsforhold og er omfattet av tariffavtaler med Norsk Arbeidsmandsforbund.

Annonse
Annonse