JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fra aksjemegler til TV-aksjon

-Velkommen til TV-aksjonens bøssebærertelefon. Har du gått tidligere? Aksjemegler Ole Aunaas og Kamilla Svorstøl er to av de frivillige som denne uka rekrutterer bøssebærere til søndagens TV-aksjonen.

nina.hanssen@lomedia.no

Vi møter de to frivillige sammen i 10.etasje på Norsk Folkehjelps hovedkontor i Oslo. Det er hit du havner om du slår TV-aksjonsnummeret 02025.

–Vi bruker samme nummer hvert år, forteller Tonje Refseth fra TV-aksjonssekretariatet. Hun er stolt over at så mange frivillige stiller opp for å bistå foran årets aksjon.

Nettet stenger fredag

Tonje Refseth sier at det er flere som melder seg som bøssebærere via nettet i år, men det kan du kun gjøre fram til klokken 14 fredag. Hvis du bestemmer deg for å gå etter det, kan du ta en telefon. Helt fram til aksjonsdagen søndag klokken 16. Hun tror mange melder seg nærmere helga.

–Til nå har vi faktisk flere bøssebærere enn vi hadde på samme tidspunkt i fjor. Men vi trenger 100.000 bøssebærere, så vi kommer til å gjøre en ekstra innsats denne uka. Det er bare å ringe 02025 eller gå inn på www.blimed.no forteller hun.

De har allerede 15.000 frivillige i den faste databasen sin. I tillegg melder folk seg til de rundt 20 fylkes- og byaksjonslederne rundt i landet.

Fra aksjer til aksjon

Det varierer hvor mange frivillige som jobber i callsenteret i Storgata. Denne formiddagen er det kun to frivillige. For aksjemegler Aunaas er det to gode grunner for å ta på seg en slik jobb.

– Det var på tide at jeg meldte meg frivillig for å støtte en god sak. Dessuten blir nok dama mi glad for at jeg gjør dette ettersom hun jobber til vanlig i Norsk Folkehjelp, forteller han.

Så ringer telefonen igjen. På den andre siden har skiftleder Kamilla Svorstøl (29) akkurat lagt på.

– Jeg kom over annonsen om at de trengte folk på callsenteret sånn tilfeldig. Til vanlig jobber jeg i et callsenter for Apple i Barcelona, så jeg tenkte at dette var en flott mulighet å bruke min kompetanse for å støtte en god sak, forteller hun.

110 frivillige

Tonje Refseth fra TV-aksjonssekretariatet synes det er flott at så mange ulike mennesker stiller opp.

–Foreløpig er det rolig, men på kvelden er det mye trafikk. Denne uka har vi faktisk 110 frivillige som stiller opp i callsenteret, forteller Tonje Refseth. Mange ansatte i Norsk folkehjelp stiller opp etter arbeidstid, men også flere tillitsvalgte fra ulike forbund.

–Flere tillitsvalgte fra Fagforbundet og HK stiller opp, forteller hun. Refseth er imponert over det arbeidet Norsk folkehjelp gjør i verden for å rydde miner.

– Vi i sekretariatet fikk mulighet til å besøke mineryddingsprosjektene i Bosnia tidligere i år. Det var veldig sterkt å møte folk som nå får muligheten til å flytte tilbake til sine hjem etter at folkehjelpa har ryddet store landområder. De fikk tilbake bevegelsesfriheten og kan nå begynne med landbruk igjen etter minene er ryddet. Det viser hvor viktig dette arbeidet er, sier hun.

Fra Folkehjelpa til Amnesty

Den utflytta 29-åringen fra Trondheim synes det er givende å jobbe med den nasjonale dugnaden. Hun har bakgrunn fra økonomi og utviklingsstudier og kunne ikke tenke seg en bedre jobb enn den hun har i Tv-aksjonssekretariatet. I fjor jobbet hun for å rekruttere bøssebærere til Flyktninghjelpen og i år er det arbeiderbevegelsens humanitære organisasjon, Norsk Folkehjelp som har TV-aksjonen.

- Årets TV-aksjon som går konkret til minerydding er lett forståelig og vi får en helt annen respons enn tidligere. Men jeg gleder meg også til å jobbe for Amnesty over nyttår, sier hun.

Annonse
Annonse