JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever nye miljøtiltak

Olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) krever at oljeindustrien gjennomfører nye miljø- og klimatiltak på norsk sokkel.

Torsdag møter den ferske Sp-statsråden Oljeindustriens Landsforening for å snakke om utfordringer og forventninger til bransjen. Han kommer til å stille krav om nye miljø- og klimatiltak på norsk sokkel, skriver Nationen.

– Vi er nødt til å identifisere og gjennomføre nye miljøtiltak kontinuerlig, og da venter jeg at oljeindustrien er med og bidrar, sier Borten Moe.

Han sier verden kommer til å trenge mer energi i tida framover, og da må energien bli produsert på en så klima- og miljøvennlig måte som mulig.

– Det er regjeringens rolle å være kravstor og utålmodig, og så har industrien og næringen et ansvar for å være med og gjennomføre og innfri, sier han.

Ola Borten Moe understreker at kravet til oljeindustrien ikke har utspring i noen form for misnøye med situasjonen i dag. Han sier særnorske miljøkrav skal være en realitet på norsk sokkel også i framtida. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse