JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyd med kirkeoppgjøret

Leder av Fagforbundets Seksjon kirke, kultur og oppvekst, Mette Henriksen Aas, er fornøyd med resultatet av mellomoppgjøret mellom Fagforbundet og Kirkens Arbeidsgiverorganisasjon (KA).

Som avtalt i hovedforhandlingene i 2006, medfører oppgjøret et generelt tillegg på 7.500 kroner til alle som omfattes av kapittel 4. I tillegg gis det ytterligere 1,4 prosent i generell lønnsøkning. Avtalen gjelderer fra 1. mai 2007.

Minstelønnssatsene for unge arbeidstakere er hevet på alle trinn.

I pressemeldingen fra Fagforbundets forhandlingsenhet heter det at resultatet "sikrer medlemmene i området vesentlig økt kjøpekraft og den beste reallønnsvekst på lenge".

Et godt oppgjør

Leder i Fagforbundets Seksjon kirke, kultur og oppvekst (SKKO), Mette Henriksen Aas, er fornøyd.

- Dette er et godt oppgjør på linje med de andre oppgjørene i KS, sier hun til Fagbladet. - Vi får en god økning i kjøpekraften, og det er det viktigste.

Henriksen Aas er spesielt fornøyd med at forskjellene mellom KS og KA minker.

- Begge parter har en erkjennelse av at gapet mellom KS og KA er for stort, og målet på lang sikt er å tette dette gapet.

I forkant av forhandlingene var det nettopp dette SKKO-lederen hadde sett på som det mest usikre området.

- Vi kom et godt stykke på veg. Målet framover blir å følge denne utviklingen.

Annonse
Annonse