JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Beskylder KFO for å spre usannheter

Forbundsstyret i Fagforbundet ber alle organisasjonsledd om å "vurdere meget kritisk hva vi er tjent med" av samarbeid med YS-forbundet KFO.

Bakgrunnen for vedtaket i forbundsstyret er at Fagforbundet har fått tilbakemeldinger fra sine tillitsvalgte om at KFO gjennom sin aksjon "en hjertesak" har opptrådt på en aggressiv måte, har spredt usannheter og utarbeidet egne utmeldingsblanketter som skal sendes til Fagforbundet. Enkeltmedlemmer skal også ha opplevd å ha blitt overført fra Fagforbundet til KFO på falske premisser.

- Nedrakking

Mette Nord, som sitter i Fagforbundets arbeidsutvalg, sier til forbundets internblad for tillitsvalgte, "Oss Tillitsvalgte", at det først og fremst er nedrakking av Fagforbundet og LO de holder på med.

- Det er synd men sant at de får med seg medlemmer på dette. Heldigvis går det ikke så lang tid før mange melder seg inn igjen hos oss. De fleste ser fort at det meste de har fått servert er usannheter, uttaler Nord til Fagforbundets tillitsvalgtes internblad.

KFO på sin side, mener at vedtaket bygger på feilaktige premisser. I en e-post til Fagbladet, skriver KFO-leder Gunn Olander at hun likevel tar vedtaket til etterretning.

"Godt samarbeid"

"Våre lokale tillitsvalgte har et godt samarbeid med Fagforbundets lokale tillitsvalgte. Vår oppfatning er at medlemmene i både KFO og Fagforbundet er best tjent med et godt og konstruktivt samarbeid mellom våre to forbund. Vi har for vår del vært opptatt av å komme i dialog med Fagforbundet på bakgrunn av Fagforbundets kritikk mot vårt rekrutteringsarbeid. Jeg har invitert Jan Davidsen til møte om dette, uten å lykkes med å få til et slikt møte," heter det i e-posten.

Annonse

Flere saker

Annonse