JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Raser mot Frp-reklame

90.000 kroner har Frp brukt på reklameplass på 20 busser i Drammen. Sjåførene hos Nettbuss er rasende.

Med påskriften "Vi gjør jobben skikkelig" profileres varaordfører Freddy Hoffmanns ansikt bredt over en periode på drøyt tre uker helt fram til valgdagen.

Ansatte reagerer - Vi reagerer på dette, sier Ove Andreas Solberg (46), hovedtillitsvalgt i Fagforbundet og representant for cirka 200 sjåfører i Nettbuss Drammen til Drammens Tidende.

Han mener reklamekampanjen er en hån mot hele busselskapet og dets cirka 60 sjåfører med minoritetsbakgrunn. Det grunngir han med at Frp ønsker å konkurranseutsette busstransporten i Drammen, samt ta fra utlendinger stemmeretten ved lokalvalg.

Frykter for jobbene - Det er sikkert Frp-velgere også blant våre sjåfører. Det politiske landskapet gjenspeiler seg nok også på vår arbeidsplass. Men vi frykter for jobbene våre om Frp lykkes med å konkurranseutsette kollektivtransporten her i byen, sier Solberg til avisen.

Han sier det var sterke reaksjoner da de store plakatene ble montert. Sjåførene visste noe før det var gjort. Nettbuss har satt ut alt salg, montering og vedlikehold av profilering på sine busser. Montering av ny reklame skjer gjerne på kveldstid, når bussene står parkert på anlegget på Grønland i Drammen.

- Ingen har nektet å utføre sitt arbeid selv om bussene er profilert med en politiker som vil konkurranseutsettes oss. Men det er allerede tagget på en av reklameplakatene, sier Solberg.

Til Drammens Tidene sier bussjåfør Ferhat Can (31) at han ikke setter pris på det. Han er norsk statsborger og som har vært sjåfør hos Nettbuss i fire år.

Mot politisk reklame Også Venstre har profilert med bussreklame i Buskerud og Vestfold. Ove Andreas Solberg skulle helst sett at bussene var fri for politisk reklame.

- Dette er vårt arbeidsverktøy. Det er utenkelig at noen kunne pålagt en drosjesjåfør å kjøre med et budskap han ikke ønsker på bilen sin, sier Solberg.

Han understreker at 50 prosent av de ansatte i Nettbuss stammer fra det gamle og kommunale selskapet Drammen og Omegn Busslinjer (DOB) - og at man har pensjonsrettigheter der ifra.

- Disse kan gå fløyten om Nettbuss konkurranseutsettes og mister livsgrunnlaget. Vi frykter at anbydere vil inngi anbud på sviktende grunnlag om det åpnes for konkurranseutsetting. Ingen kjenner rutenettet her i distriktet slik som Nettbuss. Trolig er det bare oss som vet hva som kreves for å løse busstransporten i området, sier Solberg til Drammens Tidende.

Annonse
Annonse