JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil opprette veiselskap

Organiseringen av infrastrukturbygging er for dårlig, mener Erna Solberg.

Hun vil derfor lover å opprette et veiselskap støttet av en statlig lånegaranti.

– Vi trenger å både bruke mer penger, bygge raskere og realisere mer penger enn vi gjør i dag, sa Solberg da hun sammen med Siv Jensen (Frp) la fram en regjeringsplattform mandag kveld.

Les hele regjeringsplattformen her

Ett av de store grepene er å danne et stort veiselskap.

– Det skal stå for utbyggingen av mange av veiene i årene som kommer. Det skal organiseres som et eget selskap med innskutt kapital samt en statlig låneordning for utbygging av infrastruktur med statsgaranti, sier Høyre-lederen.

I tillegg vil Solberg som regjeringssjef etablere et infrastrukturfond hvor avkastningen øremerkes utbygging av infrastruktur.

– Det er mange tiltak, hver for seg og samlet sett, som gjør at vi kan bygge raskere, bedre og billigere, sa Jensen.

Solberg lover også en sterkere kollektivsatsing og lavere «bompengebelastning».

– Les også: Klima ikke på listen

Kommende statsminister Erna Solberg kan ikke svare på nøyaktig hvor mye penger den nye regjeringen vil bruke, men sier at de har laget et opplegg som vil passe innenfor handlingsregelen.

– Det er litt avhengig av det økonomiske handlingsrommet. Vi vet ikke hvor mye penger vi har til rådighet gjennom en fireårsperiode. Og vi har en del reformer som vil gi oss mer penger, svarte Erna Solberg på spørsmål om hvor mye penger den nye regjeringen vil bruke.

– Vi har et opplegg som vil passe godt innenfor de rammene som heter handlingsregelen og en ansvarlig økonomisk politikk, sa Solberg.

(ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse