JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Oslo: Fortsatt privatisering

- Dette betyr nok fortsatt Høyre/Frp-styre i Oslo og fortsatt privatisering og salg av kommunale virksomheter, sier lederen for LO i Oslo, Kleiv Fiskvik. Han tror ikke Venstre vil makte å stå mot høyrepartienes privatiseringspolitikk.

LO i Oslo drev aktiv valgkamp med et klart ønske om regimeskifte i hovedstaden etter mange år med Høyre og Fremskrittspartiet som byrådspartier. SVs voldsomme tilbakegang gjorde imidlertid at drømmen om et regimeskifte brast alt tidlig på valgnatta.

Samlet oppnådde Ap/SV/RV 27 mandater i bystyret.Det samme gjorde byrådspartiene H/Frp og KrF. På vippen blir Venstres fem representanter sittende. Partiet gjorde sitt beste Oslo-valg siden 1913, og til NRK Østlandssendingen sa Venstretopp Ola Elvestuen i natt at han mener Høyre nå bør kvitte seg med byrådspartner Frp og heller se mot sentrum.

Den appellen har ikke Kleiv Fiskvik stor tro på at vil nå fram.

- Nei, jeg tror Høyre og Frp fortsetter i byråd sammen, og dessverre har jeg ikke særlig tro på at Venstre vil demme opp for den privatiseringspolitikken høyrepartiene står for. Riktignok har ikke Venstre selv uttrykt noen sterk privatiseringsiver, men erfaringene fra den siste valgperioden er at de ikke har maktet å stå imot presset fra Høyre og Fremskrittspartiet.

Fiskvik sier han særlig frykter at privatisering av vann og avløp nå vil bli satt på den politiske dagsorden i hovwedstaden, i tillegg til videre privatisering av sykehjemmene.

LO-lederen i hovedstaden har ingen god forklaring på SVs voldsomme tilbakegang.

- Det er kanskje noen som har hatt veldig store forventninger til regjeringsdeltakelsen, men jeg synes de har blitt straffet urettferdig hardt. Og det er synd, for et svekket SV betyr også at hele den politiske venstresdia blir svekket, sier Kleiv Fiskvik til FriFagbevegelse.no.

Annonse
Annonse