JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nordiske mestre i helsefag

Lillehammerjentene Marit Håland Vestheim og Ina Christine Jevnheim vant i helga nordisk yrkesmesterskap i helsefagarbeid.

– Dette gikk bra. God trening før VM i Japan, sier de to 19-åringene fra Mesna videregående skole på Lillehammer til Fagforbundets nettsted.

Begge jentene jobber på sjukeheim og i hjemmetjeneste i helgene mens de går på videregående, og begge er medlemmer i Fagforbundet. I fjor vant de det første NM i helsefag, og 14. november skal de to delta i World Skills, eller yrkes-OL, i Japan.

Den nordiske konkurransen arrangeres blant annet for å få trening i å konkurrere på engelsk. Oppgaven gikk ut på å assistere en eldre kvinne med hjerneslag, som hadde falt. Pasienten hadde også afasi. Alt skulle gjøres på scenen i et auditorium.

– Vi hadde gruet oss mye på forhånd, men da vi kom opp på scenen og begynte, glemte jeg fort både at det gikk på engelsk og at det satt folk i salen, sier Marit Håland Vestheim til Fagforbundets nettsted.

Annonse

Flere saker

Annonse