JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Kom dere ut av Burma – nå!

Den internasjonale faglige samorganisasjonen (IFS) skriver nå brev til hundrevis av internasjonale selskaper og krever at de straks trekker seg ut av Burma.

– Ingen som driver forretninger i Burma kan hevde at de har rene hender, siden generalene tar sin del av en hver avtale, skriver IFS generalsekretær Guy Ryder i en pressemelding .

Han lover at et hvert selskap som nekter å trekke sine investeringer ut av Burma vil bli møtt med ”massiv offentlig fordømmelse for å støtte et hensynsløst, korrupt og blodstenkt diktatur.”

På EUs forbudt-liste

IFS minner om at tvangsarbeid fortsatt er utbredt i Burma, tross mangeårig internasjonalt press for å få myndighetene til å sette en stopper for det. Den verdensomspennende faglige organisasjonen krever derfor at også regjeringer og internasjonale organisasjoner som FN og EU bidrar til å legge press på selskaper som har virksomhet i Burma. Blant annet krever IFS at burmesiske statsselskaper innen olje, gass, gruvedrift og tømmerdrift blir ført opp på EUs liste over selskaper det er forbudt å handle med.

Demonstrasjoner lørdag

IFS ber også sine medlemsorganisasjoner delta i verdensomspennende demonstrasjoner til støtte for demokrati og menneskerettigehter i Burma på lørdag.

Annonse
Annonse