JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Storaksjon for Osanloo

I dag, onsdag 17. oktober, vil bussarbeidere over hele landet markere støtte og solidaritet til den iranske fagforeningslederen Mansour Osanloo som er fengslet av myndighetene for tredje gang.

Aksjonen i Norge vil bli gjennomført ved at bussjåfører vil bære et merke som krever frigivelse av Osanloo. Det vil også bli delt ut løpesedler. Det Internasjonale Transportarbeiderføderasjonen har oppfordret til aksjoner over hele verden til støtte for Mansour Osanloo.

Solidaritetsaksjoner hjelper

Osanloo er leder for 17 000 medlemmer i bussarbeidernes fagforening i Teheran, og han har vært fengslet i det beryktede Evin-fengsel siden 10. juli. Forbundsleder Per Østvold i Transportarbeiderforbundet sier dette er en viktig aksjon.

- Osanloo er nå fengslet på fjerde måned, og hans eneste forbrytelse er at han har drevet fagforeningsvirksomhet. Det sier mye om mangelen på demokratiet i Iran og det er vår plikt å stille opp og vise internasjonal solidaritet, sier Østvold.

Forrige gang Osanloo var fengslet ble det også gjennomført solidaritetsaksjoner over hele verden. Østvold har stor tro på at slike solidaritetsaksjoner hjelper.

- All erfaring viser at denne type aksjoner hjelper. Og når mange nok folk over hele verden viser solidaritet og støtte samtidig påvirker det også makthaverne i et land som Iran, mener forbundslederen i Transportarbeiderforbundet.

En av mange

Det er fire fagforbund i Norge som arrangerer aksjonene: Transportarbeiderforbundet, Fagforbundet, Jernbaneforbundet og Yrkestrafikkforbundet.

I en pressemelding fra de fire fagforbundene som arrangerer aksjonen til støtte for Osanloo her i Norge heter det at han ikke er ”fengslet av noen annen grunn enn at han har stilt seg i spissen for bussarbeiderne i Iran og deres krav om bedre lønns- og arbeidsvilkår. Han er én av mange faglige ledere og demokrati-forkjempere som har blitt arrestert de siste månedene.”

Annonse
Annonse