JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kollektivkampanjen utfordrer politikerne

Hvordan skal vi satse på kollektive løsninger før trafikkaoset blir enda større? Seminaret «Kollektivt Krafttak» prøver å se etter løsninger.

oystein@lomedia.no

– Alle ser at de norske byene vokser. De fleste er enige om at det må satses på kollektivtrafikk, men spørsmålet er hvordan, før kaoset blir for stort og klimagassutslippene øker, sier Espen André Breivik.

Han arrangerer Kollektivt Krafttak 8. og 9. november.

8. november er seminardag på Litteraturhuset i Oslo, der temaet er politikk. Blikket rettes framover, med innlegg om løsninger for byene. Eystein F. Husebye har skapt oppmerksomhet med sine kreative ideer for kollektivtrafikk, sykkel, gange, ski og båtbruk i byene. Sammen med blant annet Urbanet Analyse, Bymiljøetaten og NHO Transport er han en av innlederne som tenker større og ser fremover.

Seminardagen på Litteraturhuset kommer også politiske representanter fra regjeringen og opposisjonen på Stortinget.

– Vi ønsker å høre hvilke ambisjoner de har for samferdsel fremover og utfordre dem på løsninger i de norske byene, forteller kampanjesekretæren.

Arrangør er Kollektivkampanjen, et samarbeid mellom miljøbevegelsen og fagbevegelsen. Organisasjonene er Fagforbundet, Norsk Jernbaneforbund, Norsk Transportarbeiderforbund, Yrkestrafikkforbundet, Naturvernforbundet og Natur og Ungdom. Samarbeidet startet i 1997, og har som mål å få økt tilskuddene til buss, trikk og bane, samt bedre framkommeligheten for kollektivtrafikken i de store byområdene.

Seminaret er åpent og gratis for alle interesserte, det er mulig å delta på hele eller deler av arrangementet. Påmeldingsfristen er 25. oktober.

Lørdag 9. november er mer praktisk rettet.

– De som måtte ønske det får besøke Sporveismuseet, lære om lokalt arbeid for bedre kollektivtrafikk og kjøre t-banesimulator hos Oslo T-banedrift, det blir en spennende dag, sier Espen André Breivik.

Program og påmelding: www.kollektivkampanjen.no

Annonse

Flere saker

Annonse