JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ikke interessert i redaktørplakaten

– Det er oppsiktsvekkende at vi ikke har fått svar på brevet om redaktørplakaten, sier assisterende generalsekretær i Norsk Redaktørforening, Arne Jensen.

I dag behandler forbundsstyret i Fagforbundet den omstridte omorganiseringen av redaksjonen Fagbladet og informasjonsavdelingen i forbundet.

For én måned siden sendte Norsk Redaktørforening et brev til forbundsstyret i Fagforbundet hvor de påpekte at omorganiseringen høyst sannsynlig ville gjøre det umulig å drive Fagbladet videre basert på redaktørplakaten.

– Vi har ikke fått en henvendelse fra Fagforbundet, og det er første gang jeg har opplevd at en bladutgiver ikke har kontaktet oss når det har vært diskusjon om redaktørplakaten, sier Jensen.

Redaktørplakaten er en avtale inngått mellom utgiverne i Medibedriftenes landsforening og redaktørene i Norsk redaktørforening (se egen boks) om kjørereglene mellom eierne og redaktørene. Her heter det blant annet: «En redaktør forutsettes å dele sitt mediums grunnsyn og formålsbestemmelser. Men innenfor denne rammen skal redaktøren ha en fri og uavhengig ledelse av redaksjonen og full frihet til å forme mediets meninger, selv om de i enkelte spørsmål ikke deles av utgiveren eller styret.»

Forbundsstyret i Fagforbundet behandler i dag innstillingen fra arbeidsutvalget. Her foreslås en samorganisering av redaksjonen og informasjonsavdelingen etter disse hovedlinjene:

– Ytterligere koordinering av stoffvalg

– Ytterligere koordinering av ressursbruk og kompetanse

– Flere samarbeidsprodukter/nye produkter

Det heter videre i forslaget:

«Forbundsstyret legger fortsatt til grunn at dette gjennomføres innenfor Fagbladets eksisterende formålsparagraf og redaktørplakaten, og på en slik måte at journalistene kan være tilsluttet Norsk Journalistlag.»

Annonse
Annonse