JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Navarsete får ryggdekning

Sp-leder Åslaug Haga går langt i å støtte skattetankene til nestleder Liv Signe Navarsete.

– Liv Signe gir uttrykk for en tenkning som er godt forankret hos oss, fastslår Haga overfor Dagsavisen.

Dermed har partiledelsen i Sp tatt klar stilling i skattedebatten, allerede før programdebatten i partiet har kommet skikkelig i gang: Senterpartiet er i likhet med SV åpne for å øke skattenivået etter neste valg. Som Dagsavisen skrev sist uke, er et flertall av Aps fylkesledere det samme.

Debatten har blusset opp igjen etter at Fagforbundets Jan Davidsen åpnet for høyere skatter etter 2009 i et intervju i Dagsavisen. Han argumenterte i likhet med Navarsete med at renta er et usosialt fordelingsinstrument, og oppfordret Ap til å våge å gå til velgerne med budskapet om at høyere skatt kan være nødvendig.

Også Haga tror det er mulig å gå til valg på å øke skattene, dersom velgerne får klar beskjed om hvor skattenivået skal ligge – slik de rødgrønne gjorde foran valget i 2005.

– Det er naivt å undervurdere kompleksiteten i det å argumentere for økt skatt, dersom det blir resultatet. Men folk er smarte, og jeg tror at hvis vi skal heve skattenivået, så må vi være veldig tydelige på hvor grensen går, sier Haga. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse