JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Provosert av LO-utspill

Både Utdanningsforbundets Helga Hjetland og Unio-leder Anders Folkestad er kraftig provosert over at LO vil verve medlemmer på «deres» beitemarker.

– Dette er ikke en vennlig handling, og det gjør meg ganske sint. Det er ikke tradisjon i Norge for å gå inn hverandres fagområder på denne måten, sier Helga Hjetland til Dagsavisen .

Bakgrunnen er utspillet fra LO-nestleder Geir Mosti om at Landsorganisasjonen nå vil satse på å verve blant annet sykepleiere og førskolelærere.

– Vi kommer til å satse på å verve langtidsutdannete. Vi har allerede hatt et møte med en klasse på sykepleierutdanninga på Høyskolen i Oslo, og alle ble med hos oss. Det er mange førskolelærere som melder seg over til LO. Dette er et satsingsområde for oss, sa Mosti til LO-Aktuelt før helga.

Overfor Dagsavisen kaller Hjetland Mostis utspill for en krigfserklæring. Både hun og Unio-leder Anders Folkestad varsler at de vil ta denne saken opp med LO.

– Jeg er overrasket over at LO så til de grader bryter det som har vært en «gentlemans agreement» i fagbevegelsen om ikke å gå inn på hverandres områder. Dette er utidig, mener han.

Annonse

Flere saker

Annonse