JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Davidsen forstår ikke Bakkes motiver

Fagforbundets leder Jan Davisen er overrasket over Fellesforbundets leder Arve Bakkes utfall mot tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla, og forstår ikke motivene hans. Han tror verken Bakke eller Fellesforbundet øker sin egen innflytelse ved å så tvil om andres innsats og betydning.

Som LO-leder jobbet Gerd-Liv Valla for å få gjennomført saker som det var enstemmige vedtak om i organisasjonen, mener Davidsen, som står fast på sin oppfatning av Valla som en særdeles sterk og god LO-leder, en LO-leder for sin tid. Leder i en viktig tid - Gerd-Liv var LO-leder i en viktig tid. Sammensetningen av LOs medlemsmasse endret seg, og det var nødvendig at også LO forsterket og tilpasset politikken og innsatsen til de nye medlemsgruppene, sier Davidsen i en pressemelding i dag.

- Valla var landets første kvinnelige LO-leder, og hun hadde bakgrunn fra offentlig sektor. Det gjorde det enkelt for henne å identifisere seg med de ansatte i sektoren. Gjennom de sakene hun valgte å framheve og jobbe for, ble det enklere for blant annet de lavlønte kvinnene i helse- og omsorgsyrkene å se at LO var et alternativ for dem, sier Davidsen.

Viktig for Fagforbundet Dette var også en viktig årsak til at Fagforbundet ble etablert ved å slå sammen Norsk Kommuneforbund og Norsk Helse- og Sosialforbund. Noe som dessuten medførte at LO fikk rundt femti tusen nye medlemmer.

Davidsen framhever Vallas innsats i forbindelse med blant annet disse sakene; sykelønnsordningen, likelønn, heltid-deltidsproblematikken, sidestilling av skift-turnus, og den lange valgkampen fram mot Stortingsvalget i 2005.

Annonse
Annonse