JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Moderat på arbeidsliv

Høyres Torbjørn Røe Isaksen, som mange i fagbevegelsen ønsker seg som arbeidsminister, mener den blåblå plattformen er moderat på arbeidsliv.

bjorn.erik.dahl@anb.no

– Vi har absolutt våre ord i behold med det jeg betegner som et moderat arbeidslivskapittel i plattformen fra Sundvolden, sier Høyres arbeidspolitiske talsmann Torbjørn Røes Isaksen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Les også: Frykt og håp i LO

Han har både frontet og vært arkitekten for den nye arbeidslivspolitikken til Høyre. Nå er han ofte nevnt som ny arbeidsminister fra Høyre, og det like gjerne fra sentrale skikkelser i fagbevegelsen som han ofte har møtt til dueller og debatter mot i arbeidslivspolitikken.

– Av et ganske begrenset utvalg, så er Røe Isaksen en foretrukket kandidat, sier LO-nestleder Tor-Arne Solbakken litt på spøk, men vel så mye på alvor, til ANB. Det samme sier mange andre kilder. Noen har imidlertid vært mistenksomme til at Røe Isaksen kan ha hatt oppgaven med å berolige fagbevegelsen og snakke Høyre mer moderat enn partiet egentlig er.

– Les også: Frykter de blåblå

Røe Isaksen slår fast at Høyre har endret seg i arbeidslivsspørsmål, og det i fellesskap med spesielt KrF og Frp. Venstre vil i flere arbeidslivssaker gå enda lengre enn disse partiene.

– Vi ønsker noen oppmykninger når det gjelder arbeidsmiljøloven og midlertidige ansettelser. Men vi freder altså fagforeningsfradraget, og understreker betydningen av trepartssamarbeidet og det organiserte arbeidslivet, sier Røe Isaksen til ANB.

Han avrunder med å slå fast at heller ikke hele arbeidsgiversiden er fornøyd. Der er det sterke krefter som blant annet ville ha enda større adgang til midlertidige ansettelser. (ANB)

Annonse
Annonse