JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Spiller seg til mer kunnskap

Gjennom et brettspill erfarer ferske etablerere og gründere hvordan verdens rå økonomiske virkelighet er.

[Rana Blad] Det vanskeligste for en fersk bedrift er å få endende til å møtes. Det vet alle som starter noe nytt. Dette skyldes høye oppstartskostnader, uten at man får inn penger fra salg av produkter og tjenester.

Om man har en god tanke og idé, betyr det ikke at man kan bedriftsøkonomi til fingerspissene. I forbindelse med denne høstens etablererkurs i regi av Aktiv Næringsservice i Mo i Rana og RU (Rana Utviklingsselskap) fikk de 20 deltakerne en ekspresslæring om bedriftsøkonomi av kursholder Alf Kirkeberg i selskapet Learning by doing AS, skriver Rana Blads nettutgave.

Ved hjelp av en monopollignende spill gjør han ting som blant annet balanse- og resultatregnskap, økonomiforståelse, bruk av nøkkeltall og pengeflyt mer spennende enn det i utgangspunktet høres ut som. Opplegget er et økonomikurs for ikke-økonomer.

Lærerikt opplegg

Maibritt Lervik, som jobber med å etablere et firma for utleie av eiendom, synes opplegget er veldig interessant.

– En ser hvordan det går de første tøffe årene, da man ikke har inntjening. Jeg vil kalle dette et lærerikt og interessant spill, sier hun til Rana Blads nettutgave.

Lervik understreker at spillet og blodrøde starttall slett ikke skremmer henne fra å starte opp noe.

Hennes medspiller Benedicte Villmo forteller at de har kjørt et offensivt opplegg i starten, men de tror ting snur seg i driftsår tre.

– Mitt mål er å starte opp som privat audiograf, sier hun. (ANB)

LES OGSÅ: Mener kurset i bedriftsøkonomi fungerer

Annonse
Annonse