JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen streik i NSB

Fem timer på overtid ble partene enige i NSB-oppgjøret. Det økonomiske resultatet er på linje med frontfaget og har en ramme på 3,3 prosent. Uravstemningen har frist 22. august.

Ole Palmstrøm

oystein.braathen@lomedia.no

For lokomotivførerne har oppgjøret en ramme på 3,3 prosent. For renholderne øker hovedlønnen med 3,5 prosent, og det er også økning i natt-, lørdags- og søndagstilleggene.

– Jeg er tilfreds med at vi kommer i mål og slipper en konflikt i togtrafikken. Det ble en lang og hard økt hos Riksmekleren, men vi fikk gjennomslag for noen viktige krav både på økonomi og prinsipper, sier Eivind Gran, LO Stats forhandlingsleder.

Lokomotivførerne

Norsk Lokomotivmannsforbund (NLF) varslet at 24 lokførere på Østlandet og i Bodø gikk ut i streik om det ikke ble noen løsning. Den kom tidlig torsdag morgen. I tillegg til det økonomiske resultatet på 3,3 prosent er det gjort endringer i overenskomsten som imøtekommer prioriterte krav fra NLF.

Det kanskje viktigste stridstemaet har vært i hvilken grad variable lønnstillegg skal være pensjonsgivende. Lokførerne, som har mye skift- og turnusarbeid, er opptatt av at tilleggene må bli pensjonsgivende på samme måte som fastlønn.

Man kom ikke helt i mål på dette, men det er satt ned et partssammensatt utvalg som skal jobbe videre med spørsmålet.

Renholderne

Oppgjøret for ansatte i NSB Trafikkservice, organisert i Klargjøringspersonalets Fagforening i Norsk Jernbaneforbund, har en ramme for hovedlønnen på 3,5 prosent fra 1. april. Det blir også økninger i tilleggene for overtid og jobbing natt, lørdager og søndager.

Av andre forbedringer er at ytterligere fem feriedager av avtalefestet ferie kan overføres.

Etter denne meklingen er NSB-området i Spekter ferdig. Resultatet skal på uravstemning, med svarfrist til Riksmekleren fredag 22. august.

Emneord: tariffspekter-2014

Annonse

Flere saker

Annonse