JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil unngå ny Mongstad-sak

Påtroppende riksrevisor Per-Kristian Foss sier at han er usikker på om tradisjonen med rapportpause fra Riksrevisjonen under valgkamper skal fortsette.

Utsettelsen av Mongstad-rapporten var ikke populær blant de borgerlige. Rapporten ble godkjent av styret i Riksrevisjonen allerede 20. juni, men ikke offentliggjort før tre måneder etterpå, etter stortingsvalget.

– Jeg er ikke sikker på om det er en tradisjon som skal fortsette, men en eventuell endring her er avhengig av forståelse med kontrollkomiteen på Stortinget, sier Per-Kristian Foss til Finansavisen.

Foss blir formelt valgt som ny riksrevisor av Stortinget senere i år. Han skal tiltre stillingen rundt nyttår. 63-åringen takket nei til gjenvalg i høst, etter 32 år som stortingsrepresentant. Han har også vært nestleder i Høyre i en årrekke og finansminister mellom 2001 og 2005.

Riksrevisjonen er Stortingets revisjons- og kontrollorgan. Den overordnede oppgaven er å føre kontroll med statens midler og sikre at de brukes slik Stortinget har vedtatt. I tillegg ettergår Riksrevisjonen hvordan Stortingets vedtak og mål blir fulgt opp av forvaltningen samt gjennomfører kontroll av det statlige eierskapet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse