JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rieber-Mohn blir ny varaordfører

Libe Rieber-Mohn er innstilt som ny varaordfører i Oslo, mens Rune Gerhardsen blir vanlig komitémedlem.

Dermed vraker Arbeiderpartiet Rune Gerhardsen, som stilte mot Høyres ordfører Fabian Stang i kommunevalget.

– De borgerlige partiene har gjennom sine forhandlinger bestemt at opposisjonen skal ha varaordføreren, og da er det naturlig at Arbeiderpartiet som det største opposisjonspartiet bekler dette vervet. Å være varaordfører vil gi en flott mulighet til å på den ene siden representere Oslo by, en by jeg er stolt av å bo i, og på den andre siden møte Oslos innbyggere på mange ulike arenaer, sier Libe Rieber-Mohn i en pressemelding.

Arbeiderparti-nestor Rune Gerhardsen er ikke skuffet over at han ikke får varaordførervervet, men må nøye seg med et representantskap i bystyrets miljø- og samferdselskomité.

– Jeg har aldri vært en kandidat til varaordførervervet, derfor ble jeg veldig overrasket da dette spørsmålet kom opp i forrige uke, sier Gerhardsen til VG Nett.

Nytt byråd

Høyre fått fire byråder i det nye byrådet i Oslo, i tillegg til byrådslederen, KrF har fått én, mens Venstre sitter med to. I tillegg ser det altså ut til at det største opposisjonspartiet, Arbeiderpartiet, får varaordføreren.

Ifølge Rieber-Mohn er varaordførervervet bare en symbolsk posisjon.

– Min politiske slagkraft ligger i at jeg er gruppeleder for Arbeiderpartiet, sier hun til VG Nett.

Med seg på laget får Rieber-Mohn heltidspolitikerne Rina Mariann Hansen, som fortsetter som nestleder i finanskomiteen, Andreas Halse som ny nestleder i kultur- og utdanningskomiteen, Tone Tellevik Dahl som ny leder av helse- og sosialkomiteen, Abdullah Alsabeehg som ny fraksjonsleder i samferdsel- og miljø og Anders Røberg-Larsen som ny fraksjonsleder i byutviklingskomiteen.

– Arbeiderpartiet har fått en dyktig bystyregruppe og jeg gleder meg til å lede gruppa gjennom de neste fire årene avslutter Libe Rieber-Mohn.

Frp trakk seg

Høyre, Venstre og KrF satte seg ved forhandlingsbordet i slutten av september. Mandag ble det klart at Stian Berger Røsland (H) fortsetter som byrådsleder.

– Forhandlingene har vært gode og konstruktive. Byrådserklæringen vil bli presentert for bystyret førstkommende onsdag. Mange store og viktige oppgaver venter oss, og vi har selv satt oss store mål, så byrådet starter sitt arbeid umiddelbart, sier Røsland.

Høyre og Fremskrittspartiet har de siste åtte årene sittet i mindretallsbyråd og styrt byen gjennom årlige budsjettforlik. Høyre og Frp har forsøkt å finne tonen sammen for å danne et nytt byråd, men Frp trakk seg fra videre forhandlinger etter at Høyre stilte som krav at det nye Munch-museet skulle oppføres som planlagt.

Høyre snudde seg da mot Venstre og KrF. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse