JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mot storkonflikt i Danmark

Det går mot storkonflikt i Danmark. Søndag avsluttes forhandlingene for de kommunalt ansatte og det kan se ut som om det er små sjanser for å få til en løsning.

Det er de økonomiske rammene som er det vanskelige spørsmålet. De statsansatte har blitt enige om en ramme på 12,8 prosents lønnsøkning over tre år. Denne rammen er også de kommunalt ansatte blitt stilt overfor, men som i Norge har de kommuneansatte sakket akterut i lønnsutviklingen sammenlignet med andre grupper.

Selve streiken vil ikke start før om én måned, 1. april. Selv om oppgjøret nå går til meklingsmannen er forhandlingssammenslutningen for de kommunalt ansatte klare på at det må mer penger på bordet for å få til en løsning.

– Det har faktisk ikke vært reelle forhandligner fordi de 12,8 prosent fra arbeidsgivernes side har vært hellig. De har overhode ikke beveget seg. Og i deres argumentasjon beklager de bruddet og viser til uttalelsen fra finansministeren. Det er han som sitter med nøkkelen. Og det er også han som har ansvaret for at de kommunale forhandlingene har brutt sammen, sier Ellen K. Lykkegård, leder av fagforbundet 3Fs offentlige gruppe til forbundets nyhetsbrev.

Annonse
Annonse