JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortinget åpnet

NTLerne sørget for at alt var klart for at Kongen skulle komme, da det 158. storting åpnet denne uka.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Klokka 13 tirsdag startet åpningen av det 158. storting av Hans Majestet Kongen. Den tradisjonsrike seansen følger et fast opplegg, men i kulissene har Stortingets ansatte jobbet for å gjøre alt klart.

Et par timer før åpningen var det hektisk aktivitet blant de mange medlemmene i NTL Stortinget.

– Det er en spennende dag. Det som skal være på plass, er på plass, men vi har kilingen i magen. Uten den, har vi ikke gjort jobben, sier leder Per Kristian Engebregtsen i teknisk avdeling.

Han har i alle fall erfaringen som trengs, dette er den 45. åpningen han er med på. Det rulles ut røde løpere, pyntes med blomster og flagg, og tronstolen settes opp i en ommøblert stortingssal.

Sikkerhetsoppbudet er også stort. Vakttjenestens 40-50 mann er i sving, i tillegg til politiet.

– Nå har vi nettopp vært rundt med bombehund, så nå må vi følge alle som skal inn. Vi startet mandag med å tømme huset, slik at ingen som ikke skal være her er inne, forteller Kristian Aarem.

Annonse

Flere saker

Annonse