JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser kritikken

Helle Thorning-Schmidt fikk spørsmål om dårlige meningsmålinger og brutte løfter da hun tirsdag hadde sitt første ukentlige pressemøte.

Men statsministeren mener hun har kommet godt i gang.

Den ferske regjeringssjefen tilbakeviser kritikken og sier journalister bør lese seg litt opp på historien før de skriver at ingen regjering har fått en verre start på 40 år.

– Det er litt av en myte at det er en fredningstid for en ny regjering. Vi opplever i hvert fall ikke det, og jeg tror det er et uttrykk for hukommelsessvikt at alle regjeringer i nyere tid har fått en lovende start, sier Helle Thorning-Schmidt.

Hun vant valget i september, og hennes sosialdemokrater dannet nylig regjering sammen med De Radikale og Socialistisk Folkeparti.

– Jeg synes vi har kommet godt i gang fra start. Vi har etablert et regjeringsgrunnlag mellom tre partier som ikke er enige om alt, og vi er i gang med å forberede et riktig fornuftig budsjett i en veldig vanskelig økonomisk situasjon, sier hun.

På møtet kunngjorde for øvrig Helle Thorning-Schmidt at den kriminelle lavalderen i Danmark vil bli foreslått hevet til 15 år før jul.

Pressemøtet ble holdt samtidig med at en ny meningsmåling fra Voxmeter viser at Socialdemokraterne får en oppslutning på bare 20,5 prosent, mot 24,8 ved valget. Det er den dårligste oppslutningen om partiet siden Voxmeter begynte sine målinger. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse