JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Etterlyser statlig redningsaksjon

–Dette er veldig sterkt beklagelig, sier informasjonssjef Martin Steen i fagforbundet Industri Energi. Han etterlyser engasjement fra myndighetenes side for å redde norsk solenergiindustri.

einar.fjellvik@lomedia.no

– Vi har tidligere etterlyst en mer aktiv satsing fra næringsminister Trond Giske og regjeringen, for eksempel gjennom et langsiktig eierskap, sier Steen.

– Vi, og mange med oss, mener dette er en viktig og framtidsrettet industri. Selv om den sliter tungt for øyeblikket, tyder mye på at den vil ta seg opp igjen. Da er det veldig synd at en slik framtidsrettet industri glipper ut av hendene på Norge.

I likhet med lederen for Herøya industripark har Steen tro på at de gjenværende fabrikkene i Norge vil vise seg å bli så kostnadseffektive at de fortsatt har livets rett.

Steen sier han regner med at det blir snakk om mange oppsigelser når arbeidsstokken i Norge nå skal mer enn halveres.

– Det betyr at både bedriften og myndighetene må på banen og sikre alternativ næringsvirksomhet i de områdene som rammes, sier informasjonssjefen i Industri Energi.

Annonse

Flere saker

Annonse