JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Aksepterer ikke oppsigelser

– Oppsigelser vil ikke bli akseptert. Det sier de tillitsvalgte til at mellom 40 og 45 årsverk skal vekk i Sparebanken 1 Buskerud-Vestfold innen 2013.

lene.svenning@lomedia.no

På et allmøte mandag kveld ble de ansatte informert om nedskjæringene. Både Mari Fonn i HK Finans og Harald Holtan i Finansforbundet sier de ser på tiltakene som nødvendige, men de forlanger at omstillingsprosessen gjennomføres ved hjelp av sluttpakker, kombinert med økonomisk rådgivning og karriereveiledning.

– Vi er opptatt av at omstillingen må baseres på frivillige løsninger. Oppsigelser vil ikke bli akseptert som virkemiddel, sier de to til NRK Østafjells.

De understreker likevel at samarbeidet med ledelsen underveis og at kvaliteten på prosessen har vært god.

Blandede reaksjoner

Bakgrunnen for nedskjæringene er svak lønnsomhet.

Reaksjonene fra de ansatte er blandede, forteller Mari Fonn til HK-Nytt.

– Likevel har de ansatte forståelse for nødvendigheten av nedskjæringene. Det kommer til å bli endringer i måten å jobbe på. Både kundene og vi ansatte tar i bruk flere elektroniske løsninger. Det fører til færre arbeidsoppgaver, sier hun.

Nedskjæringene kommer ikke som en overraskelse på de ansatte. Både de tillitsvalgte og de ansatte har vært involvert i et lønnsomhetsprosjekt. Selv om flere ideer til bedre inntjening er tatt til følge, kutter banken likevel i antall stillinger.

– For mange ansatte

– Vi har over lengre tid hatt en evaluering av lønnsomheten i forhold til andre banker og har hatt arbeidsgrupper til å vurdere muligheter for å øke lønnsomheten. De har kommet fram til at vi har for mange ansatte i forhold til de oppgavene vi nå har, sier administrerende direktør Harald Gaupen.

Nå har styret vedtatt at lønnsomheten skal forbedres med 50 millioner kroner, blant annet ved å kutte mellom 40 og 45 årsverk.

Mindre overskudd enn i fjor

Sparebank 1 Buskerud-Vestfold er en regional bank i søndre Buskerud og Vestfold. Banken har kontorer i Kongsberg, Drammen, Hvittingfoss, Horten, Tønsberg, Sandefjord, Larvik og Stavern.

Banken har en forvaltningskapital på 25,4 milliarder kroner og 215 årsverk. I andre kvartal i år gikk banken med et overskudd etter skatt på 65 millioner kroner, mot 118,2 millioner i samme periode i fjor.

Annonse
Annonse