JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fjerner 55 skattekontor til

Skattedirektoratet har bestemt seg for å legge ned ytterligere 55 skattekontor.

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Med den endelige avgjørelsen er til sammen 103 skattekontor vedtatt lagt ned. Dermed legger Skattedirektoratet ned 103 av de 118 de kunne legge ned om de utnyttet fullmakten fra regjeringen fullt ut. De kontorene som legges ned er enten uten faste medarbeidere eller med en til fire medarbeidere.

Leder Stein Thorvaldsen i NTL Skatt er skuffet både over etatsledelsen og de rødgrønne politikerne.

- Dette er veldig meningsløst og unødvendig. Det blir brått og brutalt for mange medarbeidere med god kompetanse. Jeg håper de fleste vil fortsette i etaten, selv om det blir veldig kronglete med lange reiseavstander, sier han.

Alle berørte skal i utgangspunktet få jobb nye steder, men Thorvaldsen tror faren er stor for at ansatte slutter på Vestlandet og i Nord-Norge der det er store avstander. Samtidig advarer Thorvaldsen mot konsekvensene for publikum som en følge av lengre avstander til skattekontorene.

- Det er store protester, som vi blant annet har sett i Finnmark. Det er mange som må møte opp på skattekontorene for å få skattekort, og jeg tør nesten ikke tenke på konsekvensene, sier han.

NTL Skatt har kjempet innbitt mot nedleggelser, og Thorvaldsen sier de klarte å berge fem-seks i den siste fasen.

- Men det blir lite i den store sammenhengen. Det er ledelsen og skattedirektøren som ene og alene må ta ansvaret for konsekvensene. Dessuten er jeg utrolig skuffa over de rødgrønne politikerne som ikke har engasjert seg i denne saken i det hele tatt. Det sies at det ville vært så mye værre med en blå regjering, men man behøver ikke berede grunnen for det, og jeg tror mange medlemmer ikke merker noen forskjell på rødgrønt eller blått, sier han.

Skattedirektoratet sier de har vurdert hensynet til publikums tjenestetilbud og hensynet til effektiv ressursbruk for Skatteetaten når de har bestemt seg for hvor mange kontor som skal legges ned.

Skattedirektør Svein Kristensen uttrykker i en pressemelding at organisasjonene i Skatteetaten har vært uenige med etatsledelsen i denne prosessen, og det heter at han "er opptatt av fortsatt gode prosesser og samarbeid i avviklingen av kontorene".

- Det har vært mange spennende og gode diskusjoner knyttet til både utfordringer og løsninger, uttaler han i pressemeldingen.

Annonse
Annonse