JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Velger Skavlan foran kongen

Statsminister Jens Stoltenberg takket nei til kong Haralds årlige slottsmiddag for å kunne delta på opptaket til Skavlans talkshow.

Klokken 20 holder kong Harald og dronning Sonja middag på Slottet for stortingsrepresentantene og regjeringen, en årlig begivenhet hvor statsministeren normalt er til stede. Men ikke i år. Da sitter Jens Stoltenberg i Skavlans TV-studio i Stockholm for opptak til fredagens talkshow, skriver Dagens Næringsliv.

Statsministerens prioriteringer kritiseres av Høyre-politiker Linda Hofstad Helleland.

– Det er spesielt av Stoltenberg å prioritere et underholdningsprogram fremfor den ene gangen i året hvor Kongen inviterer Stortinget og Regjeringen til en tradisjonsrik og viktig markering, sier stortingsrepresentanten.

Hun var invitert til å diskutere likestilling i kveld på Debatten i NRK, men takket nei fordi hun ifølge avisen «setter pris på kongens invitasjon».

Jens Stoltenbergs statssekretær Hans Kristian Amundsen forklarer prioriteringen med 22. juli.

– Det er denne anledningen han i høst har til å være i Sverige og takke det svenske folk, som tidligere og mer enn andre stilte opp etter 22. juli. Det skjedde på mange nivåer, fra det offisielle Sverige og folk flest. Det er viktig å få sagt et ordentlig takk, sier Amundsen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse