JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fortsatt mekling i Oslo

20.00: Meklingen i oppgjøret i Oslo kommune fortsetter 44 timer på overtid, selv om Fagforbundets forbundsstyre har anbefalt meklingsmannens skisse i KS-sektoren. Meklingen er vanskelig, ifølge meklingsmann Geir Engebretsen.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

heidi.steen@fagforbundet.no

Det er meklingsmannen som er den eneste som uttaler seg om innholdet i Oslo-meklingen. Han har ikke lagt fram noen skisse ennå, sier han til NRK Dagsnytt.

Meklingsmann Geir Engebretsen fortalte i går kveld at partene satt og gjorde seg kjent med innholdet i skissen som partene i KS-oppgjøret fikk. Oslo kommune er et selvstendig forhandlingsområde, men oftest legges føringene for det oppgjøret fra resultatene i Stat- og KS-oppgjøret.

Engebretsen besluttet torsdag at partene i Oslo kommune ikke kunne komme nærmere en løsning, og ga permisjon fram til 08.00 fredag morgen. Utover dagen ble fellesbestemmelser diskutert, mens diskusjonene senere dreide seg om fordelingen av kroner og ører.

Engebretsen spådde at det kunne ta hele natten, og der fikk han altså helt rett.

Selv om det er lokale forhold i Oslo kommune som kan ha innvirkning på resultatet av meklingene, møter også Engebretsen på de samme vanskelige og kompliserte spørsmålene som i de 2 andre oppgjørene, og de samme ulike prioriteringene partene imellom.

Streikefaren er derfor stor også for Oslo kommune. En eventuell streik vil mest sannsynsynlig ikke tre i kraft før mandag, men dette er ikke diskutert ennå.

Skolenes landsforbund har varslet plassfratredelse for 13 av sine medlemmer i Oslo kommune, fordelt på Midtstuen skole, Utdanningsetaten adm. Lilleborg SFO, bydel Sagene samt Haugen SFO, bydel Stovner.

.

Annonse
Annonse