JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

11.100 nye årsverk i pleie og omsorg

Regjeringen har nådd målet sitt om å øke bemanningen i de kommunale omsorgstjenestene med 10.000 nye årsverk.

De to siste årene har det blitt 11.100 nye årsverk i de kommunale omsorgstjenestene, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå. Dermed har regjeringen nådd målet om å øke bemanningen med 10.000 årsverk innen utgangen av 2009.

De nye årsverkene dekkes ifølge SSB i vesentlig grad av fagpersonell med helse- og sosialutdanning.

– Det er veldig gledelige tall. Bare i løpet av to år har vi kommet lenger enn vi lovte i Soria Moria-erklæringen. De som trenger det mest, har fått en bedre hverdag, og dette viser at det nytter. Kommunene har gjort en kjempeinnsats, sier helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap) til NTB.

Overtok nedgang

For 2005 (siste året til Bondevik II-regjeringen., red, anm.) viser tallene fra Statistisk sentralbyrå en nedgang i antall omsorgsårsverk på om lag 1.600 eller 1,5 prosent.

– Vi overtok en stram kommuneøkonomi fra Bondevik-regjeringen med nedgang i antall årsverk i sektoren. Jeg har møtt mange ansatte som ikke har hatt nok tid til å gi tilstrekkelig pleie og omsorg, forteller Brustad.

Hun sier at en styrket kommuneøkonomi og kommunal prioritering av omsorgstjenester har gitt flere dagtilbud, sykehjemsplasser og bedre demensomsorg.

– Vi sa nei til fortsatt skattelette til de rikeste og ville bruke penger på fellesskapsløsninger. Jeg tror mange opplever en helt annen hverdag nå enn for få år siden. Men vi skal videre, sier helseministeren.

12.000 til

Kommunene planlegger cirka 2.100 flere stillinger innen pleie- og omsorgsyrkene i løpet av 2008.

I statsbudsjettet for 2008 og som del av omsorgsplan 2015 er det anslått et behov for ytterligere 12.000 årsverk i sykehjem, aktivitetstilbud og hjemmetjenester for perioden 2008-2015. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse