JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil kjøpe opp Team Trafikk

Idet fylkestinget i Sør-Trøndelag samler seg for å avgjøre om kollektivtrafikken i Trondheim skal settes ut på anbud, ser det ut som om partene i den uforsonlige striden er i ferd med å nærme seg hverandre.

einar.fjellvik@lomedia.no

I et intervju med Adresseavisa i dag sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) at han nå er innstilt på kjøpe hele Team Trafikk tilbake på kommunale hender:

– Vi er innstilt på å kjøpe tilbake Team Trafikk som et ledd i den anbudsrunden vi skal ha for kollektivtrafikken i Trondheim. Vi vet at Nettbuss er innstilt på å selge til oss, og vi vil nå be fylkesrådmann Milian Myraunet om å forberede kjøp, sier Sandvik.

Skritt framover

– Fylkeskommunalt oppkjøp har hele tiden vært et alternativ i debatten, men til nå har det vært skjøvet i bakgrunnen som urealistisk. Det er et skritt framover at jobbinga vår har ført til at dette alternativet er kommet opp på bordet igjen, sier lederen for Buss- og sporveisbetjeningens forening (Fagforbundet), Ole Roger Berg i en kommentar til FriFagbevegelse.no.

Berg er imidlertid forsiktig med å innkassere seieren alt nå.

– Det gjenstår å se om dette er alvorlig ment eller om det mest er et spill for galleriet, sier han.

Flertallet sikret

Tore O. Sandvik sier til Adresseavisa at Ap og SV, som har til sammen 19 av de 38 representantene i fylkestinget, vil støtte et forslag om å kjøpe opp Team Trafikk. Dermed skulle flertallet være sikret.

Oppkjøpsplanene vil imidlertid ikke sette noen umiddelbar stopper for planene om å sette kollektivtrafikken i Trondheim ut på anbud. Det forslaget skal fortsatt behandles på dagens møte i fylkestinget.

Innstillingen fra fylkeskommunen samferdselskomité kan du lese her.

Ole Roger Berg tror likevel at et fylkeskommunalt kjøp av Team Trafikk kan redusere bruken av anbud til et minimum.

– Hvis fylkeskommunene kjøper selskapet er det sagt at det bare blir aktuelt å sette deler av kollektivtrafikken ut på anbud for å sikre seg et prismessig sammenlikningsgrunnlag, sier berg.

Proteststreiker

I forrige uke gjennomførte sjåførene i team Trafikk og sjåfører i andre trønderske busselskaper en politisk streik i protest mot anbudspolitikken. Sjåførene krevde da politiske garantier mot bruk av anbud. Da de ikke fikk tilfredsstillende garantier parkerte Team Trafikk-sjåførene bussene på nytt i går morges. Denne gangen blir bussene stående i ro til dagens møte i fylkestinget er over.

Annonse

Flere saker

Annonse