JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil stevne sjåførene for retten

Arbeidsgiverforeningen Spekter vil stevne de streikende bussjåførene i Trondheim for Arbeidsretten.

einar.fjellvik@lomedia.no

Hverken ledelsen i Team Trafikk eller Nettbuss som eier selskapet, har gjort noe framstøt for å få dømt sjåførenes streik ulovlig. Administrerende direktør Lars Haukaas i Spekter bekrefter overfor adresseavisa at det er arbeidsgiverforeningen som har tatt initiativet.

– Når det gjelder konflikter av dette slaget, har vi som arbeidsgiverorganisasjon et selvstendig ansvar, og vi trenger ikke å spørre den bedriften det gjelder. Derfor har vi grepet inn på egenhånd, sier Haukaas til adressa.no.

Møter med LO-juristene

Ifølge avisa skal det ha vært flere møter mellom juristene i Spekter og deres kolleger i LO de siste dagene. Senest på et møte i morges nektet LO-juristene å stemple streiken som ulovlig, men de gikk med på å oppfordre de streikende til å ta opp igjen arbeide snarest.

– Når LO ikke uten videre vil være med på at dette er en ulovlig aksjon, bestemte vi oss umiddelbart for å sende en stevning til Arbeidsretten, og den blir trolig oversendt i løpet av dagen, sier administrerende direktør Lars Haukaas til adressa.no.

Fortsetter streiken

Streikeleder Ole Roger Berg har imidlertid ingen planer om å avslutte streiken.

– Streiken fortsetter som planlagt, så får vi se hvor vi står i kveld, sier han.

Berg står fast på at han og hans kolleger gjennomfører en lovlig politisk streik og frykter ikke en arbeidsrettssak.

– Vi er sikre på at vi har en god sak, sier Berg.

Sjåførene i Team Trafikk i Trondheim har streiket siden i går morges i protest mot planene om å sette kollektivtrafikken i Trondheim ut på anbud. Etter planen skal streiken avsluttes i kveld, når fylkestinget har behandlet ferdig spørsmålet om anbudsutsetting.

Vanligvis varer politiske streiker bare noen timer, men det finnes ingen klar grense for hvor lenge de kan være uten at Arbeidsretten erklærer dme ulovlige.

Annonse
Annonse